Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Podvodník se ozval na inzerát, který je na Bazoš.cz. přes Whatsapp. Když jsem potvrdil aktuálnost inzerce, nabídl dopravu na vlastní náklady. Protože jsem začal tušit, ironický dotaz zněl... Jak? Následně již obvyklá fráze z druhé strany,, počkejte 5-10min, vše zařídím. Pak přišla zpráva a odkaz na falešnou web stránku přepravce dpd, kde máte potvrdit objednávku, abyste obdrželi platbu. https://dpd.contact-click937.com/23533036 Samozřejmě, je to falešná stránka dpd, která není totožná s originálem. Vtipné je, že je na ní upozornění na podvodné zásilky že zahraničí. Nakonec přichází několik SMS ohledně potvrzení a jestli se povedlo potvrdit prodej. Ignorujte a nahlašte.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Milos Barta 9. 05. 2024

Narazil jsem na toho sameho podvodnika, identitu neznam, ale je to to same telefonni cislo a stejny postup konverzace. Tentokrat byl odkaz na DPD https://mydpd.efinitionnecklace.info/405334955. Telefon na zakaznickou linku DPD potvrdil, ze jde o podvod.


user picture
Míša 12. 05. 2024

Ta stejná zkušenost, z dneška. Osoba reagovala na inzerát z bazoše přes WhatsApp, po 15 minutách odkaz na fake stránky DPD. Na WhatsAppu nahlášeno.


user picture
Jana 12. 05. 2024

Dneska reakce z tohoto čísla na inzerát na bazoši. Poslal odkaz na DPD, neklikala jsem ani nekopírovala, ale podobné jak je již výše uvedeno. Uvedeno na watsapu v hlavičce jméno Kristýna Pokorná.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.