Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
21.06.2022 mě kontaktovala paní na aplikaci WhatsApp na odrážedlo v hodnotě 4500 Kč, které prodávám na Bazoši. Napsala Ahoj. Prosím vás je inzerát stále aktuální? Napsala jsem, že ano. Pak se mě ptala, jestli má odrážedlo nějaké vady a nebo jen ty co jsem uvedla na fotkách. Psala jsem, že tak jak je to nafocené. Pak napsala, že si ho teda veme a poslala printscreen obrazovky s nějakým postupem od dopravce PPL. Na to jsem ji napsala, že přes PPL nezasílám, jedině přes Úsporný balík nebo DPD. Ona hned, že objedná přepravu, že vyplní nějaký formulář, já ji pošlu adresu, email a číslo účtu a pak mě do hodiny zavolá někdo z PPL o dalším postupu. To už mi opravdu nehrálo, protože mám zkušenosti s prodejem na internetu a vždy jsem řešila dopravu já jako prodávající a nikdy ne kupující. Tak jsem začala googlit podvody a přesně tento postup odpovídal několika podvodům. Dokonce se tady opakuje i její telefonní číslo. Na profilovce vypadala jako seriózní paní s dítětem. Naštěstí jsem jí žádné údaje neposlala, takže mě nepodvedla, ale píšu to tady, protože je mi jasné, že spoustu lidí se nachytá a myslím si, že by se to mělo určitě nějak dál řešit. Nechci ani pomyslet, kolik lidí už jí takto naletělo.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.