Znáte jiný telefon, e-mail nebo účet podvodníka? Přidejte informace k podvodu. Byli jste již ohlásit podvod na policii? Přidejte trestní oznámení. Podvedl Vás stejný podvodník a chcete se připojit k ostatním podvedeným? Napište komentář.
Podvod č. Vložil: Dne: Kopírovat odkaz na podvod
Číslo účtu:
Variabilní symbol:
Telefon:
Email:
POPIS PODVODU
Kupovala jsem na MARKETPLACE, knihy od Albi - kniha pohádek Večerníček,čísla a písmenka. Paní reagovala velmi rychle, že se zbavuje knih po dětech. Paní si se mnou psala a byla v pohodě,až moc ochotná,když jsem se ptala,jestli mi prodá všechny tři knihy se slevou na poštovném. Do té doby komunikace okamžitá a bezproblémová Zaplatila jsem a týden jsem čekala,poté psala, že děti onemocněly,musela prý jet do nemocnice a bude tam ještě týden,jakmile se vrátí,tak pošle. Čekala jsem ještě následující týden, ale to už paní nereagovala tak rychle a psala podrážděné zprávy,že nebude cestovat s dětmi,které mají horečku...Paní měla založený účet na Facebooku, bohužel,jsem do toho obchodu šla,ikdyž tam neměla žádné hodnocení. Bankovní účet, na který jsem poslala peníze, bylo uvedené mužské jméno,podle paní jeji manžel. Po měsíci čekání si paní smazala komplet účet na Facebooku,bohužel mi zmizela celá společná konverzace. Peníze ani knihy jsem nedostala zpět,tak snad někomu pomůžu od podvodu.
TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Číslo a místo oznámení:
Číslo a místo hromadného řízení:
Součet trestních oznámení:
KOMENTÁŘE
user picture
Admin 21. 01. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Adam Soukup k bankovnímu účtu: 1163940018/3030


user picture
Jitka 22. 01. 2023

S touto osobou jsem měla stejný problém, trvalo to asi měsíc, ale nakonec jsem dostala peníze zpět. Vystupovala pod jménem Eva Brabcová. Má toho více, prodej látek apod. U mě bylo jiné číslo účtu 8248681002/5500.


user picture
Štěpánka 4. 02. 2023

přidal/a číslo účtu: 1163940069/3030


user picture
Štěpánka 4. 02. 2023

Mám podobnou zkušenost, kdy Adam Soukup inzeroval na marketplace na Facebooku pod ženským jménem Hanička Cica. Že prý osobní předání možné v Kouřimi. Chtěla jsem od něj koupit Albi knížky a Albi tužku. Zaplatila jsem celkem 1179 Kč a když neposlal zboží ve smluveném dni mi došlo, že se jedná o podvod, protože i jeho profil byl vlastně úplně prázdný až na 2 fotky, které přidal v den zveřejnění inzerátu. Poslala jsem tedy z mého jiného účtu ve stejné bance podvodníka 0.01 Kč na účet podvodníka, který byl 1163940069/3030 a ukázalo se mi jeho pravé jméno Adam Soukup. Na googlu jsem dohledala, že s tímto člověkem mělo více osob špatné zkušenosti a tak jsem mu napsala zprávu, ať mi okamžitou platbou pošle peníze zpět na můj účet a to do 3 hodin jinak jdu na policii a podám na něj trestní oznámení. Následovala z jeho strany hra na city a stále mluvil v ženském rodě jakože musí nakojit dítě, okamžitá platba nelze, protože má dětský spořicí účet a že pošle po víkendu, poslal mi účelově vytvořené screenshoty z bankovnictví, atd. Konfrontovala jsem ho, že mi říká samé lži, vypršela lhůta a že tedy jdu na policii podat TO. Měla jsem samozřejmě screenshoty z naší konverzace. No a poslal mi peníze hned zpět.


user picture
Štěpánka 4. 02. 2023

přidal skutečné jméno majitele účtu: Adam Soukup k bankovnímu účtu: 1163940069/3030


user picture
Irena Oupicová 2. 04. 2023

Také jsem naletela, jen pod jménem Jan Matějček


user picture
Zdravím 3. 08. 2023

Zdravím, učiňte prosím oznámení na Policii České republiky pokud možno v době co nejkratší. U podání oznámení uveďte následující číslo spisu č.j.KRPM 42215/PŘ-2023-141215.


user picture
Admin 19. 10. 2023

Po kontaktu s policii tento případ u nás uzavíráme, již nevkládejte další komentáře a obracejte se rovnou na PČR, kde je to již v šetření. Příspěvek pro výstrahu ponechán.

PŘIDAT KOMENTÁŘ - PŘIPOJIT SE K PODVEDENÝM
PŘIDAT INFORMACE O PODVODNÍKOVI
Vyplňtě nové údaje k podvodu. Čím více bude informací o podvodníkovi, tím lépe ostatní najdou stejného podvodníka a můžou se připojit k podvodu.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT SKUTEČNÉ JMÉNO MAJITELE ÚČTU
Přidejte pouze skutečné jméno a příjmení majitele účtu, které zobrazuje internetové bankovnictví a vyberte kterému účtu jméno patří. Nenahrávejte vymyšlená profilová jména z bazarů.
VAŠE ÚDAJE
PŘIDAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ
Vyplňtě číslo a místo trestního oznámení. V případě, že policie již případy spojila, tak číslo hromadného řízení. Zároveň Vás prosíme o částku, aby byl přehled o celkové sumě podvodu.
VAŠE ÚDAJE
Odkaz na podvod byl zkopírován do schránky.